Contact

per 1 april 2018 Wethouder van Caldenborghlaan 45
6226 BS Maastricht
043 3101650
stichtingkinderleven@gmail.com

werkwijze, KOSTEN EN BEHANDELINGEN

Ouders die bezorgd zijn over de band met hun kind (0-4 jaar) kunnen zichzelf aanmelden bij de stichting en hebben hiervoor een verwijzing nodig van de huisarts of jeugdarts, of een beschikking van de gemeente waarin zij wonen. Na een aanmeldingsgesprek wordt er in één gesprek of meerdere consulten gewerkt aan een positief herstel van de ouder-kind relatie. 

Soms is één gesprek voldoende

Soms komen ouders met hun kind een aantal keren op gesprek (meestal 5 gesprekken)
 

De behandelaars zijn Paulien Kuipers (GZ psycholoog), Ellen Hemels (GZ psycholoog) en Nicole vd Veeke. Voor uitgebreide informatie kijk bij WIE ZIJN WIJ

 
 
Een langduriger traject indien dat nodig is, meestal wordt dan doorverwezen naar een GGZ instelling.
Voor het langdurige traject heeft u om voor vergoeding in aanmerking te komen een verwijzing van de huisarts of het Ouder Kind Team nodig. Aan de verwijsbrief van de huisarts worden door de ziektekostenverzekeraars en gemeenten de volgende eisen gesteld: datering vóór het eerste gesprek, de naw-gegevens van cliënt en verwijzer, AGB-code verwijzer, een expliciete uitspraak over een vermoeden van een DSM-stoornis waarvoor verwezen wordt, en een expliciete keuze van de verwijzer voor gespecialiseerde GGZ.