Kinderleven voor verwijzers

Wanneer kan je verwijzen?

Binnen Kinderleven kunt u terecht voor behandelingen voor ouders en hun jonge kind.

Bijvoorbeeld bij een:

  • door de ouders beleefde moeilijke zwangerschap of geboorte
  • postpartum depressie
  • onvoldoende groei in het ouderschap
  • ontwikkelingsprobleem zoals een slaap, eet-, groeiprobleem
  • probleem van overmatig huilen/ reflux
  • gedragsprobleem van de peuter/ kleuter: angstig, agressief, slecht luistergedrag etc.
  • echtscheiding waarbij jonge kinderen in het geding zijn
  • rouw- of verlieservaring in het gezin

Wij werken vanuit de visie van de Infant Mental Health én het systemisch werk. Onze behandelmethoden zijn onderzocht door TNO en daarmee evidence-based.

Indien nodig bieden wij een combinatie van behandeling én thuisbegeleiding aan.

Wij werken met het hele gezin, waardoor we soms voor meer kinderen in het gezin een verwijzing nodig hebben.

Elke maandag nemen wij in ons teamoverleg nieuwe aanmeldingen door. In dit overleg nemen we een besluit over de aanmelding en delen dit aan de verwijzer mee. U krijgt van ons te horen wie de behandelaar wordt. Gedurende het behandelproces en bij afsluiting informeren we de verwijzer over de effectiviteit van de behandeling.

Cliënten hebben een verwijzing nodig van een huisarts of jeugdarts, of van de jeugdconsulent van de Gemeente.
Wilt u een cliënt verwijzen?

Contra-indicaties zijn voor ons:  verslavingsproblematiek; partnerrelatiegeweld en gezinnen waarbij vanuit crises een intensiever aanbod dan ambulant nodig is; persoonlijkheidsproblematiek van ouders.

Goed om te weten

9

Onze cliënten waarderen ons met het rapportcijfer 9.2 voor wat betreft de effectiviteit van de behandeling.

9

Wij hanteren géén wachtlijst. Met elke cliënt wordt binnen 14 dagen contact opgenomen.

9

Degene die de intake verzorgt is tevens hulpverlener. Zo voorkomen we dat ouders hun verhaal meerdere keren moeten vertellen.

9

We staan voor kortdurende hulp, óók als de problemen ingewikkeld zijn.

9

Wij garanderen een hoge kwaliteit van zorg.

Ervaringen

Van harte aanbevolen!

Ik ben via het consultatiebureau bij Kinderleven terecht gekomen. Samen met mijn zoontje hebben we een aantal hele fijne, leerzame sessies gehad bij Kinderleven. Het heeft me heel veel inzichten gebracht over de opvoeding en wat er in kinderen kan spelen. Vooral dat eerlijkheid zo belangrijk is. We zijn beide heel dankbaar en we staan veel rustiger en stabieler in het leven. Ik wil het alle ouders aanraden! 

Moeder van een kindje van 3 jaar.

Meer vertrouwen in het moederschap

"De hulp bij Kinderleven heeft mij meer vertrouwen gegeven in het moederschap en in de band tussen mij en mijn kind. Dat is voor mij heel waardevol geweest."

Ze voelden mijn nood aan hulp meteen aan

Ik kon vrijwel direct worden geholpen. Zowel met sessie op de praktijk als thuis in het gezin. Het gehoord worden en iemand die eindelijk de hand kon uitreiken voelde al als een enorme opluchting. Zonder te veroordelen of je aan te geven wat je verkeerd doet, maar werken vanuit jezelf. En puur door je andere inzichten te geven. De inzichten die ik heb opgedaan tijdens onze sessies met de hulpverlener neem ik mijn leven lang mee.

Jullie verrichten mooi werk, ik zal het met trots voortzeggen.

Fijn om iemand naast ons te hebben

Onze dochter had moeite met zowel inslapen als doorslapen.Wanneer we haar in bed legden werd ze vaak weer wakker en konden we weer van vooraf aan beginnen. Dit heeft bijna een jaar geduurd. We hebben twee keer hulp gekregen die alleen gebaseerd was op gesprekken, zonder resultaat. Daarom hadden wij onze twijfels toen we terecht kwamen bij Kinderleven. Toch hebben we het een kans gegeven. En dit keer met goed resultaat! Het was fijn om iemand naast ons te hebben die ons ondersteunde echt op het moment zelf. Vaak waren dit (kleine) tips die grote veranderingen hebben gebracht.We hebben de begeleiding zeer prettig ervaren. Onze slaapcoach was erg betrokken, meedenkend en duidelijk. Echt begeleiding op maat!

Voor alle ouders die twijfelen aan een slaapcoach/thuisbehandelaar: geef het een kans en gewoon doen, jullie zullen er zeker baat bij hebben! 

Ouders van een dochtertje van 1,5 jaar

Structuur en rust terug gekregen

Via het premature nazorg bureau in contact gekomen met Kinderleven. Onze tweeling werd na een moeizame zwangerschap met 28 weken geboren. Een onstuimige, ingrijpende en zorgelijke tijd volgde. Kinderleven hielp ons om weer meer structuur en rust terug te krijgen in ons leven als gezin en bood ondersteuning bij het verwerkingsproces na deze moeilijke periode. Professionaliteit, integriteit en vertrouwen staan voorop. Alles wordt goed overlegd en op elkaar afgestemd. Er is aandacht voor het hele gezin. We hebben zowel de sessies bij Kinderleven zelf als de coaching in de thuissituatie als enorm prettig ervaren. 

Ouders van een tweeling. 

Waarom Kinderleven?

Redenen waarom onze cliënten kiezen voor ons:

N

Deskundig en betrouwbaar.

N

Open in contact en zonder oordeel.

N

Direct naar de kern van de problematiek.

N

Snelle verbetering merkbaar.

N

Hele gezin betrokken.

Voor Kind en Ouder

Voor Verwijzers

Voor Professionals

Voor professionals

Aanmelden

Behandelingen

Blog

Opleidingen

Blogs

Webshop