Verliefd

14 februari 2022

Afgelopen week fietste ik langs een bushokje waar een moeder zat te wachten met haar jonge kindje in de wandelwagen. De moeder praatte kirrend tegen haar kindje, lachte en trok gekke gezichten. Het kindje zelf zag ik niet, maar afgaande op moeders gezicht kon ik mij tegelijkertijd helemaal voorstellen dat het kindje ook met een verrukte lach naar zijn of haar moeder keek. Zo is het als je verliefd bent op je baby en je deze liefde ook helemaal terugkrijgt. Het was een vertederende aanblik.
Als ouder verlang je naar zo’n liefdevolle en warme band tussen jou en je baby. Net als alle andere kersverse ouders wil je op die roze wolk zitten. Hoe ongelooflijk pijnlijk is het als dit gevoel tussen jou en je kind uitblijft. Als je weet dat je dit gevoel wel kunt hebben voor je nichtje of het kind van je vriendin, maar niet voor je eigen kindje.
Bij Kinderleven treffen we ouders die om verschillende redenen dit warme gevoel en deze verliefdheid op hun eigen kind niet ervaren. Bij bijna alle ouders is er ongelooflijk veel schaamte op dit gevoel. Schaamte over het ontbreken van een gevoel van geluk. Schaamte om niet te voelen dat je van je eigen kind houdt. Schaamte over gedachtes om jezelf een slechte vader of moeder te voelen. Ook al vertellen anderen dat je het goed doet als ouder, het helpt niet. Want van binnen ken jij je zwartste gedachtes en gevoelens als geen ander.
Bij zoveel schaamte is het moeilijk om uit te spreken dat jullie hulp nodig hebben. Het vraagt veel  moed om de stap naar professionele hulp toch te zetten. Want met hulp kun je hier goed doorheen komen. Op een dag merk je dan dat de liefde tussen jou en je baby gaat stromen. Dat je wel bij dit gevoel van liefde kunt komen en dit tussen jullie kan toelaten. Jonge kinderen zijn de beste liefdestherapeuten! Zij voelen als geen ander wanneer jullie harten zich voor elkaar openen! Om je met een mooie lach te verwarmen.
Kinderleven, Irene Mol

Ervaringen

Van harte aanbevolen!

Ik ben via het consultatiebureau bij Kinderleven terecht gekomen. Samen met mijn zoontje hebben we een aantal hele fijne, leerzame sessies gehad bij Kinderleven. Het heeft me heel veel inzichten gebracht over de opvoeding en wat er in kinderen kan spelen. Vooral dat eerlijkheid zo belangrijk is. We zijn beide heel dankbaar en we staan veel rustiger en stabieler in het leven. Ik wil het alle ouders aanraden! 

Moeder van een kindje van 3 jaar.

Meer vertrouwen in het moederschap

"De hulp bij Kinderleven heeft mij meer vertrouwen gegeven in het moederschap en in de band tussen mij en mijn kind. Dat is voor mij heel waardevol geweest."

Ze voelden mijn nood aan hulp meteen aan

Ik kon vrijwel direct worden geholpen. Zowel met sessie op de praktijk als thuis in het gezin. Het gehoord worden en iemand die eindelijk de hand kon uitreiken voelde al als een enorme opluchting. Zonder te veroordelen of je aan te geven wat je verkeerd doet, maar werken vanuit jezelf. En puur door je andere inzichten te geven. De inzichten die ik heb opgedaan tijdens onze sessies met de hulpverlener neem ik mijn leven lang mee.

Jullie verrichten mooi werk, ik zal het met trots voortzeggen.

Fijn om iemand naast ons te hebben

Onze dochter had moeite met zowel inslapen als doorslapen.Wanneer we haar in bed legden werd ze vaak weer wakker en konden we weer van vooraf aan beginnen. Dit heeft bijna een jaar geduurd. We hebben twee keer hulp gekregen die alleen gebaseerd was op gesprekken, zonder resultaat. Daarom hadden wij onze twijfels toen we terecht kwamen bij Kinderleven. Toch hebben we het een kans gegeven. En dit keer met goed resultaat! Het was fijn om iemand naast ons te hebben die ons ondersteunde echt op het moment zelf. Vaak waren dit (kleine) tips die grote veranderingen hebben gebracht.We hebben de begeleiding zeer prettig ervaren. Onze slaapcoach was erg betrokken, meedenkend en duidelijk. Echt begeleiding op maat!

Voor alle ouders die twijfelen aan een slaapcoach/thuisbehandelaar: geef het een kans en gewoon doen, jullie zullen er zeker baat bij hebben! 

Ouders van een dochtertje van 1,5 jaar

Structuur en rust terug gekregen

Via het premature nazorg bureau in contact gekomen met Kinderleven. Onze tweeling werd na een moeizame zwangerschap met 28 weken geboren. Een onstuimige, ingrijpende en zorgelijke tijd volgde. Kinderleven hielp ons om weer meer structuur en rust terug te krijgen in ons leven als gezin en bood ondersteuning bij het verwerkingsproces na deze moeilijke periode. Professionaliteit, integriteit en vertrouwen staan voorop. Alles wordt goed overlegd en op elkaar afgestemd. Er is aandacht voor het hele gezin. We hebben zowel de sessies bij Kinderleven zelf als de coaching in de thuissituatie als enorm prettig ervaren. 

Ouders van een tweeling. 

Waarom Kinderleven?

Redenen waarom onze cliënten kiezen voor ons:

N

Deskundig en betrouwbaar.

N

Open in contact en zonder oordeel.

N

Direct naar de kern van de problematiek.

N

Snelle verbetering merkbaar.

N

Hele gezin betrokken.

Voor Kind en Ouder

Voor Verwijzers

Voor Professionals

Voor professionals

Aanmelden

Behandelingen

Blog

Opleidingen

Blogs

Webshop