U bent jeugdarts, jeugdverpleegkundige, huisarts of GGZ-hulpverlener

15 september 2020

U kunt in uw werk te maken krijgen met allerhande opvoedingsproblemen en gezinsproblemen. Vaak komt een van de ouders bij u met klachten dat het allemaal niet lekker loopt. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij een postpartumdepressie. Een moeder komt na de geboorte niet goed meer ‘op gang’ en de verzorging van haar baby valt enorm tegen. Voorheen werd deze moeder verwezen naar de GGZ voor volwassenen en/of werd ze medicamenteus behandeld. We weten nu dat bij de moeder ook haar kind hoort. Dit kind kan ernstige ontwikkelingsschade oplopen door hele dagen aangewezen te zijn op een moeder die niet in staat is haar baby de nodige aandacht te geven. Want de depressie raakt niet alleen de moeder (of vader), maar heeft enorme invloed op de relatie tot het kind en daarmee op de ontwikkeling van het jonge kind zelf. Daarom is behandeling van de moeder of vader bij een postpartum depressie alleen, niet voldoende.

Goed om te weten dat een verwijzing voor moeder (partner) en kind nu mogelijk is naar Kinderleven Behandelcentrum. Middels gesprekken en ontspanningsoefeningen, of middels interventies die de communicatie tussen kind en moeder op gang brengen, of via thuisbegeleiding voor de praktische ondersteuning, kunnen ouders en kind weer snel op het goede spoor geholpen worden. Hier geldt zeker dat er veel winst te behalen is als we er vroeg bij zijn. Vroegsignalering en vroeg-behandeling is een must bij een postpartumdepressie. Uit gegevens blijkt dat > 10% van alle bevallingen uitmondt in een postpartumdepressie voor de moeder. Een hoog percentage. Het is zeer de moeite waard om goed te verwijzen naar een effectieve behandeling, voor het welzijn van ouders én kind. Maar ook omdat dit op termijn de torenhoge kosten voor de jeugdzorg naar beneden haalt. Meer weten? Lees onder ‘behandelingen’: ‘je voelt je depressief na de geboorte’.

Ervaringen

Van harte aanbevolen!

Ik ben via het consultatiebureau bij Kinderleven terecht gekomen. Samen met mijn zoontje hebben we een aantal hele fijne, leerzame sessies gehad bij Kinderleven. Het heeft me heel veel inzichten gebracht over de opvoeding en wat er in kinderen kan spelen. Vooral dat eerlijkheid zo belangrijk is. We zijn beide heel dankbaar en we staan veel rustiger en stabieler in het leven. Ik wil het alle ouders aanraden! 

Moeder van een kindje van 3 jaar.

Meer vertrouwen in het moederschap

"De hulp bij Kinderleven heeft mij meer vertrouwen gegeven in het moederschap en in de band tussen mij en mijn kind. Dat is voor mij heel waardevol geweest."

Ze voelden mijn nood aan hulp meteen aan

Ik kon vrijwel direct worden geholpen. Zowel met sessie op de praktijk als thuis in het gezin. Het gehoord worden en iemand die eindelijk de hand kon uitreiken voelde al als een enorme opluchting. Zonder te veroordelen of je aan te geven wat je verkeerd doet, maar werken vanuit jezelf. En puur door je andere inzichten te geven. De inzichten die ik heb opgedaan tijdens onze sessies met de hulpverlener neem ik mijn leven lang mee.

Jullie verrichten mooi werk, ik zal het met trots voortzeggen.

Fijn om iemand naast ons te hebben

Onze dochter had moeite met zowel inslapen als doorslapen.Wanneer we haar in bed legden werd ze vaak weer wakker en konden we weer van vooraf aan beginnen. Dit heeft bijna een jaar geduurd. We hebben twee keer hulp gekregen die alleen gebaseerd was op gesprekken, zonder resultaat. Daarom hadden wij onze twijfels toen we terecht kwamen bij Kinderleven. Toch hebben we het een kans gegeven. En dit keer met goed resultaat! Het was fijn om iemand naast ons te hebben die ons ondersteunde echt op het moment zelf. Vaak waren dit (kleine) tips die grote veranderingen hebben gebracht.We hebben de begeleiding zeer prettig ervaren. Onze slaapcoach was erg betrokken, meedenkend en duidelijk. Echt begeleiding op maat!

Voor alle ouders die twijfelen aan een slaapcoach/thuisbehandelaar: geef het een kans en gewoon doen, jullie zullen er zeker baat bij hebben! 

Ouders van een dochtertje van 1,5 jaar

Structuur en rust terug gekregen

Via het premature nazorg bureau in contact gekomen met Kinderleven. Onze tweeling werd na een moeizame zwangerschap met 28 weken geboren. Een onstuimige, ingrijpende en zorgelijke tijd volgde. Kinderleven hielp ons om weer meer structuur en rust terug te krijgen in ons leven als gezin en bood ondersteuning bij het verwerkingsproces na deze moeilijke periode. Professionaliteit, integriteit en vertrouwen staan voorop. Alles wordt goed overlegd en op elkaar afgestemd. Er is aandacht voor het hele gezin. We hebben zowel de sessies bij Kinderleven zelf als de coaching in de thuissituatie als enorm prettig ervaren. 

Ouders van een tweeling. 

Waarom Kinderleven?

Redenen waarom onze cliënten kiezen voor ons:

N

Deskundig en betrouwbaar.

N

Open in contact en zonder oordeel.

N

Direct naar de kern van de problematiek.

N

Snelle verbetering merkbaar.

N

Hele gezin betrokken.

Voor Kind en Ouder

Voor Verwijzers

Voor Professionals

Voor professionals

Aanmelden

Behandelingen

Blog

Opleidingen

Blogs

Webshop