Rouw en verlies in het gezin

Misschien is dat wel het moeilijkste wat er is: je kind te moeten loslaten als je gaat sterven. Of als partner te moeten toezien dat je kind definitief afscheid moet nemen van een ouder. Je moeder en je vader…  horen zo bij je leven dat het leven zonder één van hen onvoorstelbaar is. Veel kinderen maken dit mee. Soms moeten kinderen afscheid nemen van een broertje, zusje, opa of oma. Dat hakt er vaak diep in. 

Soms verliezen kinderen de moed. Aan wie moeten ze na het overlijden hun verdrietjes vertellen? Wie begrijpt hen nog zoals mama, papa of oma, die vaak al zagen wat er was nog voordat het werd uitgesproken?

Kinderen gaan na een overlijden ogenschijnlijk door met hun leven. Ze willen er niet over praten. Want dan worden ze weer herinnerd aan dat nare verlies. 

Je vindt hulp bij Kinderleven om weer door te gaan.

Wij ondersteunen jullie gezin om de juiste woorden te vinden voor als het afscheid nadert, of als één van de geliefde familieleden plotseling is overleden. We helpen kinderen om de band met de overledene een plaats te geven. We ondersteunen het gezin om de draad met de kinderen weer op te pakken.

Binnen veertien dagen heb je een eerste afspraak

We werken zonder wachtlijst. Afhankelijk van de gemeente waar je woont is bij een verwijzing van huisarts of jeugdarts onze hulp kosteloos voor jou. Zoek je hulp?

Ervaringen

Net even dat extra steuntje!

"Naar mijn dochter toe kan ik duidelijker communiceren. Onze band is nog hechter geworden. Ook mijzelf heb ik betere leren kennen hierin. Ik (probeer) op de juiste manier te reageren op haar gedrag! Kijken en luisteren! Met de juiste ondersteuning, opdrachten en gesprekken zijn mijn dochter en ik al heel ver gekomen. Dank je wel! Soms heb je net even dat extra steuntje nodig. Ik raad het zeker aan! Nogmaals MERCI!"

Moeder van een kindje van 3 jaar.

Van harte aanbevolen!

"Ik ben via het consultatiebureau bij Kinderleven terecht gekomen. Samen met mijn zoontje hebben we een aantal hele fijne, leerzame sessies gehad bij Kinderleven. Het heeft me heel veel inzichten gebracht over de opvoeding en wat er in kinderen kan spelen. Vooral dat eerlijkheid zo belangrijk is. We zijn beide heel dankbaar en we staan veel rustiger en stabieler in het leven. Ik wil het alle ouders aanraden!"

Moeder van een kindje van 3 jaar.

Waarom Kinderleven?

Wat zeggen onze cliënten over ons:

N

Mijn zoontje vroeg iedere dag wanneer gaan we weer naar Kinderleven.

N

Snel opgestart en snel resultaat geboekt.

N

Perfect, ze namen de volledige tijd voor ons.

N

Door de hulpverlener is de band tussen vader en kind heel erg gegroeid en wij als gezin ook.

N

Super aardige en lieve hulpverleners, alleen maar lof.

N

Positief is de flexibiliteit en overleg over de afspraken.

Voor Kind en Ouder

Voor Verwijzers

Voor Professionals

Voor professionals

Aanmelden

Behandelingen

Blog

Opleidingen

Blogs

Webshop