Wat de aanleiding was om Kinderleven op te richten

De gebeurtenis van het moeder worden is ongetwijfeld een van de belangrijkste ervaringen in mijn leven. Zorg gaan dragen voor een klein meisje, na een pittige zwangerschap en bevalling: was ik daar wel voldoende op toegerust? Alle zaken die voor de geboorte van mijn kind zo belangrijk waren, verbleekten bij mijn taak als moeder.

In die periode leerde ik dat een baby krijgen om veel zorgvuldige aandacht en liefde vraagt: van jezelf en van de mensen om je heen. Opdat het nieuwe mensje een goede start heeft en zich goed kan verbinden aan de mensen in de wereld om hem heen.

Daarom richtte ik, Paulien Kuipers in 2012, nadat ik naast het ouderschap veel ervaring had opgedaan als Kinder- en Jeugdpsycholoog, het expertisecentrum “Stichting Kinderleven” op. Binnen Kinderleven werkte ik alleen met collega’s die net als ik vanuit het hart leven en werken, vanuit hun eigen authenticiteit. Daarom zijn er in het team van Kinderleven, dat vooral uit vrouwelijke hulpverleners bestaat met mannelijke ondersteuning, nauwelijks conflicten. Ze zijn allemaal verschillend, maar juist dat maakt dat ze zo goed verbonden zijn met elkaar. En juist dat maakt weer dat ze er voor onze doelgroep: de ouders met hun jonge kind, zo optimaal mogelijk kunnen zijn. De hulpverleners bieden excellente zorg, die toegankelijk is voor alle ouders met een jong kind. Daarom kiezen we bewust niet voor particuliere zorg.

Toen ik ontslag nam bij de instellingen voor jeugdzorg waar ik werkte, wist ik dat ik alleen nog mijn droom wilde verwezenlijken door in liefde ouders en kinderen te helpen verbinden, zodat ze verder konden met elkaar. Samen met mijn collega’s ontwikkelden we goede en door TNO geteste methodes om ouders opnieuw te helpen in verbinding te komen met hun jonge kind, waar dat niet nog gelukt was. Ik schreef er een boek over: “eerste hulp bij hechting”.

Spreekkamers zouden eigenlijk luisterkamers moeten heten, zo las ik in een artikel. Bij Kinderleven is dat gelukkig de praktijk. Het verhaal van ouders en van kinderen goed te verstaan daar draait het om. Dan kunnen ouders en kinderen elkaar ook gaan verstaan.

Veel leesplezier op deze site!

Paulien Kuipers,  is de oprichter Kinderleven, zij is sinds 2021 niet meer verbonden aan Kinderleven

 

 

Ervaringen

Net even dat extra steuntje!

“Naar mijn dochter toe kan ik duidelijker communiceren. Onze band is nog hechter geworden. Ook mijzelf heb ik betere leren kennen hierin. Ik (probeer) op de juiste manier te reageren op haar gedrag! Kijken en luisteren! Met de juiste ondersteuning, opdrachten en gesprekken zijn mijn dochter en ik al heel ver gekomen. Dank je wel! Soms heb je net even dat extra steuntje nodig. Ik raad het zeker aan! Nogmaals MERCI!”

Moeder van een kindje van 3 jaar.

Van harte aanbevolen!

Ik ben via het consultatiebureau bij Kinderleven terecht gekomen. Samen met mijn zoontje hebben we een aantal hele fijne, leerzame sessies gehad bij Kinderleven. Het heeft me heel veel inzichten gebracht over de opvoeding en wat er in kinderen kan spelen. Vooral dat eerlijkheid zo belangrijk is. We zijn beide heel dankbaar en we staan veel rustiger en stabieler in het leven. Ik wil het alle ouders aanraden! 

Moeder van een kindje van 3 jaar.

Waarom Kinderleven?

Daarom kiezen onze cliënten kiezen voor ons:

N

Snel resultaat geboekt.

N

Perfect, ze namen de volledige tijd voor ons.

N

Door de hulpverlener is de band tussen vader en kind heel erg gegroeid en wij als gezin ook.

N

Superaardige, lieve hulpverleners, alleen maar lof.

N

Positief is flexibiliteit/overleg over invulling en tijd programma.

Voor Kind en Ouder

Voor Verwijzers

Voor Professionals

Voor professionals

Aanmelden

Behandelingen

Blog

Opleidingen

Blogs

Webshop