Als ouders zitten jullie niet op één lijn

Samen partners worden is één, maar samen ouders worden is echt een hele nieuwe stap. Jullie komen uit verschillende gezinnen, waar je verschillende dingen geleerd hebt van je eigen ouders over ouderschap. Soms vullen deze ervaringen zich bij ‘nieuwe’ ouders prima aan, maar de verwachtingen die jullie van elkaar hebben in de ouderrol kunnen botsen met de realiteit. Je had bijvoorbeeld misschien gedacht dat je man heel anders zou ‘vaderen’ dan hij doet, of dat je vrouw naast het moederschap veel tijd en ruimte voor jou zou kunnen overhouden.

Of misschien is er naast het ouderschap geen plaats meer voor het partnerschap en ook dat kan opbreken in de relatie. Wanneer er spanningen komen, reageren kinderen daarop: ze leiden de aandacht af, of tonen heftige emoties.

Hoe fijn is het als jullie samen uitzoeken hoe je als partners én als ouders met elkaar in balans kunt komen. Daar heeft het hele gezin voordeel van.

Kinderleven is  daarbij een professionele gesprekspartner.

Binnen veertien dagen heb je een eerste afspraak

We werken zonder wachtlijst, dus je hebt je eerste afspraak binnen veertien dagen nadat je met ons contact hebt opgenomen. Bij een verwijzing van huisarts of jeugdarts is onze hulp kosteloos voor jou.
Jullie komen in principe samen met je kind. Want net als jullie is je kind een belangrijke gesprekspartner.

Ervaringen

Net even dat extra steuntje!

"Naar mijn dochter toe kan ik duidelijker communiceren. Onze band is nog hechter geworden. Ook mijzelf heb ik betere leren kennen hierin. Ik (probeer) op de juiste manier te reageren op haar gedrag! Kijken en luisteren! Met de juiste ondersteuning, opdrachten en gesprekken zijn mijn dochter en ik al heel ver gekomen. Dank je wel! Soms heb je net even dat extra steuntje nodig. Ik raad het zeker aan! Nogmaals MERCI!"

Moeder van een kindje van 3 jaar.

Van harte aanbevolen!

"Ik ben via het consultatiebureau bij Kinderleven terecht gekomen. Samen met mijn zoontje hebben we een aantal hele fijne, leerzame sessies gehad bij Kinderleven. Het heeft me heel veel inzichten gebracht over de opvoeding en wat er in kinderen kan spelen. Vooral dat eerlijkheid zo belangrijk is. We zijn beide heel dankbaar en we staan veel rustiger en stabieler in het leven. Ik wil het alle ouders aanraden!"

Moeder van een kindje van 3 jaar.

Waarom Kinderleven?

Redenen waarom onze cliënten kiezen voor ons:

N

Snel gegaan. Snel resultaat geboekt.

N

Perfect, ze namen de volledige tijd voor ons.

N

Door de hulpverlener is de band tussen vader en kind heel erg gegroeid en wij als gezin ook.

N

Super aardige en lieve hulpverleners, alleen maar lof.

N

Positief is flexibiliteit/overleg over invulling en tijd programma.

Voor Kind en Ouder

Voor Verwijzers

Voor Professionals

Voor professionals

Aanmelden

Behandelingen

Blog

Opleidingen

Agenda

Webshop