Als je kind niet lekker in zijn vel zit

Frequent huilen, slecht slapen, moeilijk doen met eten, heftige driftbuien: het zijn allemaal signalen dat je kind niet in een fijne balans kan komen. Soms zijn de problemen al direct na de geboorte begonnen, soms ontstaan ze wat later in zijn of haar ontwikkeling.

Omdat een jong kind nog geen woorden ter beschikking heeft om jou uit te leggen wat er aan schort, zal het met tranen, rusteloosheid of alertheid laten zien dat er iets dwars zit.

Samen met jullie zoeken we uit wat je kind eigenlijk zeggen wil. Is er sprake van een ontwikkelingsprobleem? Reageert je kind op gevoelens van jullie als ouders of op de sfeer thuis? Is hij niet de enige die slapeloos door het huis spookt in de nacht?

Je vindt hulp bij Kinderleven door er over te praten.

We helpen jullie om te begrijpen wat er  met jullie kind aan de hand is en dat op te lossen. Soms geven we gerichte adviezen. Meestal kunnen we samen met de ouders het gedrag van het kind betekenis geven. Het gaat er om hoe het kind en jullie als ouders zich gelukkiger voelen met elkaar en het kind zich fijn ontwikkelt. 

Binnen veertien dagen heb je een eerste afspraak

We werken zonder wachtlijst. Afhankelijk van de gemeente waar jullie wonen is bij een verwijzing van huisarts of jeugdarts onze hulp kosteloos voor jou.
Zoek je hulp?

Ervaringen

Net even dat extra steuntje!

"Naar mijn dochter toe kan ik duidelijker communiceren. Onze band is nog hechter geworden. Ook mijzelf heb ik betere leren kennen hierin. Ik (probeer) op de juiste manier te reageren op haar gedrag! Kijken en luisteren! Met de juiste ondersteuning, opdrachten en gesprekken zijn mijn dochter en ik al heel ver gekomen. Dank je wel! Soms heb je net even dat extra steuntje nodig. Ik raad het zeker aan! Nogmaals MERCI!"

Moeder van een kindje van 3 jaar.

Van harte aanbevolen!

"Ik ben via het consultatiebureau bij Kinderleven terecht gekomen. Samen met mijn zoontje hebben we een aantal hele fijne, leerzame sessies gehad bij Kinderleven. Het heeft me heel veel inzichten gebracht over de opvoeding en wat er in kinderen kan spelen. Vooral dat eerlijkheid zo belangrijk is. We zijn beide heel dankbaar en we staan veel rustiger en stabieler in het leven. Ik wil het alle ouders aanraden!"

Moeder van een kindje van 3 jaar.

Waarom Kinderleven?

Wat zeggen onze cliënten over ons:

N

Mijn zoontje vroeg iedere dag wanneer gaan we weer naar Kinderleven.

N

Snel opgestart en snel resultaat geboekt.

N

Perfect, ze namen de volledige tijd voor ons.

N

Door de hulpverlener is de band tussen vader en kind heel erg gegroeid en wij als gezin ook.

N

Super aardige en lieve hulpverleners, alleen maar lof.

N

Positief is de flexibiliteit en overleg over de afspraken.

Voor Kind en Ouder

Voor Verwijzers

Voor Professionals

Voor professionals

Aanmelden

Behandelingen

Blog

Opleidingen

Blogs

Webshop