Moeilijke onderwerpen bespreken

 

Als professional in de Jeugdzorg werk je met gezinnen waarbij relaties tussen ouders en kinderen verbroken zijn. Kinderen die op een andere plek of gezin een nieuwe kans krijgen. Kinderen die daar niet goed aarden. Je komt boze/agressieve ouders tegen, opgebrande pleegouders, wanhopige adoptieouders en kinderen die eenzaam zijn en de weg kwijt zijn. Voor wie het leven geen uitdaging meer biedt.  Zou je met hen willen praten over al deze emoties? Maar weet je niet goed hoe?

Maakt het jezelf wel eens machteloos? Geconfronteerd met zoveel pijn, boosheid en verdriet? Schieten woorden voor je gevoel tekort? Hoe doe je recht aan al die tegenstrijdige gevoelens die er spelen? En zorg je dat je bovendien zelf niet opbrandt in dit moeilijke werk?

In de Jeugdzorg kom je duivelse dilemma’s tegen. En hoe moeilijk het ook is: het helpt om met gezinnen te praten over deze moeilijke onderwerpen. Dit vraagt wel om een systemische blik en de juiste woorden. Woorden die recht doen aan familiebanden, aan verbroken relaties tussen biologische ouders en kinderen, aan nieuwe relaties met pleeg/adoptieouders. Woorden die het mogelijk maken om als kind verder te kunnen groeien, waar het ook verblijft.

Onze professionals hebben veel ervaring om de woorden te vinden voor kinderen en (pleeg/adoptie) ouders in deze context.

Nieuwsgierig? Klik op onderstaande button.

Ervaringen

Quotes van onze cursisten

‘De verbindingstaal is indrukwekkend prachtig!’

‘Heel leerzaam, veel eyeopners, elke JGZ-er zoude deze cursus moeten doen!’

Van harte aanbevolen!

Bijna terloops wordt de meest interessante info gedeeld. Op het puntje van mijn stoel!’

Waarom Kinderleven?

Daarom kiezen onze cursisten kiezen voor ons:

N

Deskundig in theorie en praktijk.

N

Gaat de diepte in over taal en hechting.

N

Praktisch en toepasbaar.

N

Boeiend, inspirerend en motiverend.

N

De kracht van verbindingstaal en hartentaal.

Voor Kind en Ouder

Voor Verwijzers

Voor Professionals

Voor professionals

Aanmelden

Behandelingen

Blog

Opleidingen

Blogs

Webshop