Contact

St. Servaasklooster 36
Maastricht
6211 TE
043 3101650
stichtingkinderleven@gmail.com

Wat kunnen we voor u doen?

Hebt u een vraag over veilige hechting of zoekt u hulp? Vraag het ons.

Nieuwsbrief januari 2018

De volgende nieuwsbrief verschijnt in april/mei 2018
 

Zwaluwstaartje Alicia

Met “Alicia” legt documentairemaakster Maasja Ooms haar vinger precies op de zere plek. In deze indringende documentaire zien we het meisje Alicia dat al op zeer jonge leeftijd uit huis wordt geplaatst. Haar 17-jarige tienermoeder, die zelf onder voogdij stond, bood onvoldoende veiligheid. Als aan de eerste pleeggezinplaatsing een einde komt, woont Alicia daarna in diverse tehuizen.  Lees hier verder....

Basistraining Focus op hechting NAjaar 2018

De data voor de najaarstraining 2018 worden zo spoedig mogelijk bekend gemaakt. Het zijn 4 woensdagmiddagen in september en oktober. 

De inschrijving is gestart.

Masterclasses starten  voorjaar 2018

 

Artikel in Vakblad Vroeg: praktische handvatten voor een veilige start, geschreven door Paulien Kuipers

Agenda

Pilot coaching

17-03-2017 12:15
In september start het coachingstraject bij Stichting Kinderleven. Op 17 maart, 7 april en 12 mei...
Het Babyhuis in Dordrecht viert haar driejarig bestaan. In het Babyhuis worden ouders en jonge...
Op donderdag 9 maart vindt in Helmond de feestelijke opening van het centrum voor geboorte en gezin...
<< 1 | 2 | 3 | 4

 

webmaster:   info@stichtingkinderleven.nl  

 

STICHTING KINDERLEVEN  

De kern van Stichting Kinderleven is om met woorden van het hart de band tussen mensen - ouders en kind – te helen en de liefde tussen hen (opnieuw) te laten stromen middels verbindingstaal en een verbindende grondhouding. De stichting  richt zich op het verbeteren van de band tussen ouders en hun (jonge) kind in de breedste zin van het woord.

Stichting Kinderleven is in 2016 opgesplitst in: 
Stichting Kinderleven Behandelcentrum is er voor ouders en kinderen om hen te helpen hun relatie te verbeteren. Elke week bezoeken gemiddeld 30 ouders met hun jonge kind onze praktijk.
Stichting Kinderleven Kenniscentrum is er voor professionals. Middels lezingen, congressen, publicaties, coaching, onderzoek en training/opleiding bevordert het Kenniscentrum deskundigheid op het terrein van hechting. De maatschappelijke discussie over de relatie tussen ouders en kinderen staat hoog in het vaandel.
 

Wat vinden anderen van Stichting kinderleven

 

Folder /affiche voor ouders bestellen

Op 10 mei jl. zijn folders en affiches voor ouders met jonge kinderen gelanceerd tijdens een bijeenkomst in het Provinciehuis in Maastricht. De Provincie Limburg heeft het maken van deze folder mogelijk gemaakt. De folder geeft ouders informatie over het belang van een fijne ouder-kind band voor de ontwikkeling van hun kind. 
 
 
 

BOEK 'EERSTE HULP BIJ HECHTING' 

 

Het boek van Paulien Kuipers 'Eerste hulp bij hechting', is in de boekhandel of bij uitgeverij de TIJDSTROOM te bestellen. 

Eerste hulp bij hechting is een pleidooi voor effectieve hulp aan ouders en hun jonge kinderen, wanneer zij onvoldoende op elkaar afgestemd raken.

Factoren van buitenaf spelen een belangrijke rol bij het ontstaan van de verstoring in de hechting: een vroeggeboorte, een moeilijke zwangerschap, familieproblemen of onveilige hechtingspatronen van de ouders in hun eigen jeugd zijn hier voorbeelden van. Het risico is aanwezig dat negatieve interactiepatronen zich mettertijd zullen versterken. Daarom is het onderkennen ervan in een vroeg stadium belangrijk. Evenals het bieden van hulp daarbij.

ISBN nummer: 9789058982834
238 blz.
€ 29,00 (plus € 1,95 verzendkosten)