Goede voornemens

13 januari 2022

Een oud gezegde luidt: de weg naar de hel is geplaveid met goede voornemens. Waarmee geduid werd dat goede voornemens niets waard zijn als daden uitblijven. Dit gezegde getuigt wellicht van een cynische insteek, zeker in deze tijd van het jaar. Want misschien heb je je in de overgang van 2021 naar 20222 net een aantal dingen voorgenomen. En volgens mij is er niets mis met goede voornemens.

Goede voornemens drukken ook een verlangen uit: naar iets anders of meer van hetzelfde. Een verlangen (h)erkennen en uitspreken is ook de eerste stap zetten. Daarmee ontwikkel je bewustzijn dat het leven leuker of fijner kan zijn wanneer je dichter bij je verlangens komt. Vaak drukt het uit wat je de afgelopen periode gemist hebt in je leven.

Het afgelopen jaar heeft veel van jullie ouders en kinderen gevraagd. Scholen wel/niet open; je kind wel/niet thuis vanwege een besmetting in de klas, snel iets moeten regelen in verband met werk, online werken of toch weer fysiek. Voor ieder zal het afgelopen jaar andere herinneringen en emoties oproepen. Voor sommigen kan het land niet snel genoeg open gaan; anderen vinden in de periodes van lockdown ook een soort rust. Het zal voor een ieder verschillen.
Gemeenschappelijk delen we dat het afgelopen jaar een enorme veerkracht en aanpassing heeft gevraagd. En ieder van ons is daar op zijn/haar eigen manier mee omgegaan. Misschien ben je overwegend trots op hoe jullie het afgelopen jaar zijn doorgekomen. Of misschien schaam je je omdat je niet de ouder/partner in het afgelopen jaar bent geweest zoals je zo graag zou willen. We worstelen allemaal met uitdagingen die op ons pad komen (Corona stelt ons voor veel uitdagingen). En soms voelt het meer als vallen, dan opstaan.
Kijk eens achterom naar het afgelopen jaar hoe jullie individueel en als gezin steeds opnieuw zijn opgestaan. Dat gaat over veerkracht! Het vraagt moed om elke keer weer op te staan en de dingen te doen die er van je verwacht worden. Dat geldt ook voor je kind(eren). Kinderen zijn meesters in veerkracht tonen!

Dus als je goede voornemens hebt geformuleerd, vergeet dan niet een moment achterom te kijken en jezelf, je partner en je kind(eren) een schouderklop te geven. Omdat veerkracht de bron is van waaruit je steeds kan opstaan om een nieuwe start te maken. Want het getuigt van moed en niet van zwakte, om een verlangen te hebben je leven anders te willen leven.

Ik zou graag een nieuw gezegde willen introduceren: de weg naar de hemel begint met een verlangen! Namens al mijn collega’s van Kinderleven Kennis- en Behandelcentrum, wens ik jullie een gelukkig, gezond en open 2022!

Irene Mol IMH-specialist, GZ-psycholoog, orthopedagoog-generalist bij Kinderleven

Ervaringen

Van harte aanbevolen!

Ik ben via het consultatiebureau bij Kinderleven terecht gekomen. Samen met mijn zoontje hebben we een aantal hele fijne, leerzame sessies gehad bij Kinderleven. Het heeft me heel veel inzichten gebracht over de opvoeding en wat er in kinderen kan spelen. Vooral dat eerlijkheid zo belangrijk is. We zijn beide heel dankbaar en we staan veel rustiger en stabieler in het leven. Ik wil het alle ouders aanraden! 

Moeder van een kindje van 3 jaar.

Meer vertrouwen in het moederschap

"De hulp bij Kinderleven heeft mij meer vertrouwen gegeven in het moederschap en in de band tussen mij en mijn kind. Dat is voor mij heel waardevol geweest."

Ze voelden mijn nood aan hulp meteen aan

Ik kon vrijwel direct worden geholpen. Zowel met sessie op de praktijk als thuis in het gezin. Het gehoord worden en iemand die eindelijk de hand kon uitreiken voelde al als een enorme opluchting. Zonder te veroordelen of je aan te geven wat je verkeerd doet, maar werken vanuit jezelf. En puur door je andere inzichten te geven. De inzichten die ik heb opgedaan tijdens onze sessies met de hulpverlener neem ik mijn leven lang mee.

Jullie verrichten mooi werk, ik zal het met trots voortzeggen.

Fijn om iemand naast ons te hebben

Onze dochter had moeite met zowel inslapen als doorslapen.Wanneer we haar in bed legden werd ze vaak weer wakker en konden we weer van vooraf aan beginnen. Dit heeft bijna een jaar geduurd. We hebben twee keer hulp gekregen die alleen gebaseerd was op gesprekken, zonder resultaat. Daarom hadden wij onze twijfels toen we terecht kwamen bij Kinderleven. Toch hebben we het een kans gegeven. En dit keer met goed resultaat! Het was fijn om iemand naast ons te hebben die ons ondersteunde echt op het moment zelf. Vaak waren dit (kleine) tips die grote veranderingen hebben gebracht.We hebben de begeleiding zeer prettig ervaren. Onze slaapcoach was erg betrokken, meedenkend en duidelijk. Echt begeleiding op maat!

Voor alle ouders die twijfelen aan een slaapcoach/thuisbehandelaar: geef het een kans en gewoon doen, jullie zullen er zeker baat bij hebben! 

Ouders van een dochtertje van 1,5 jaar

Structuur en rust terug gekregen

Via het premature nazorg bureau in contact gekomen met Kinderleven. Onze tweeling werd na een moeizame zwangerschap met 28 weken geboren. Een onstuimige, ingrijpende en zorgelijke tijd volgde. Kinderleven hielp ons om weer meer structuur en rust terug te krijgen in ons leven als gezin en bood ondersteuning bij het verwerkingsproces na deze moeilijke periode. Professionaliteit, integriteit en vertrouwen staan voorop. Alles wordt goed overlegd en op elkaar afgestemd. Er is aandacht voor het hele gezin. We hebben zowel de sessies bij Kinderleven zelf als de coaching in de thuissituatie als enorm prettig ervaren. 

Ouders van een tweeling. 

Waarom Kinderleven?

Redenen waarom onze cliënten kiezen voor ons:

N

Deskundig en betrouwbaar.

N

Open in contact en zonder oordeel.

N

Direct naar de kern van de problematiek.

N

Snelle verbetering merkbaar.

N

Hele gezin betrokken.

Voor Kind en Ouder

Voor Verwijzers

Voor Professionals

Voor professionals

Aanmelden

Behandelingen

Blog

Opleidingen

Blogs

Webshop