Goed Verbonden

Kinderleven initiatiefnemer #Goedverbonden
Veilig als gezin door de Coronacrisis
Telefoonnummer: 085-8640164
Bankrekeningnummer: NL10ABNA0502115254

Deze columns gaan over het gezin in tijden van Corona. Onder de naam #goedverbonden 
schrijft gezinspsycholoog Paulien Kuipers van Stichting Kinderleven 
over de thema's en gebeurtenissen uit haar praktijk.

 

Ambachtelijk

26-05-2020

Gisteren verruilde ik mijn oude naaimachine voor een nieuwe. "Nou mevrouw", zei de verkoper: "U bent niet de enige. Heel Nederland lijkt zich op de naaimachine te storten, want dit is mijn laatste exemplaar. Uw oude naaimachine kunnen we niet meer repareren, want de werkplaats is overvol". Enigszins onthutst vertrok ik met de laatst overgebleven...

School

19-05-2020

Het is een voorrecht dat kinderen in Nederland naar school mogen. We vinden dat zo belangrijk, dat we dit hebben vastgelegd in de leerplichtwet. Door de coronacrisis moesten kinderen noodgedwongen thuisblijven. Nu staat ondanks het coronavirus de schooldeur weer voor hen open. De grootste groep kinderen vindt dat reuzefijn. Maar geldt dat ook voor...

Applaus

14-05-2020

Naast alle aandacht en applaus die er was en is voor zorgverleners in ziekenhuizen, op intensive care afdelingen, in bejaarden- en verpleeghuizen, is er één groep zorgverleners die totaal aan de publieke aandacht ontsnapt is. Dat zijn de hulpverleners in de jeugdzorg en speciaal degenen die een gezinshuis draaiende houden.

Om met een ander kind te kunnen spelen zijn broers en zussen in deze periode vooral op elkaar aangewezen. De kameraadjes van school zien ze nu niet en de teamgenootjes van de voetbalclub of de zwemles zijn uit de reeks dagelijkse ontmoetingen verdwenen.

Veerkracht

30-04-2020

"We komen als gezin nu dichter tot elkaar" en "Ik ben er trots op hoe ik mij als moeder erdoor heen sla".
Uitspraken van ouders die ondanks alle beperkingen die het Coronavirus ons stelt, iets nieuws hebben ontdekt. Over zichzelf en over hun gezin. Ze zien opeens hun kinderen echt. Het valt hen op hoe zelfstandig die...

Opa en oma

23-04-2020

Voor kinderen zijn opa's en oma's belangrijke personen. Ze zijn meestal erg aan hen gehecht. Opa's en oma's vangen hen op als hun ouders werken. Ze hebben vaak veel aandacht voor alles waar hun kleinkinderen mee bezig zijn en ze nemen de tijd om leuke dingen met ze te doen.
Veel kinderen vinden het erg dat ze hun grootouders...

Pubers

13-04-2020

Wie kan ze goed binnenhouden in deze coronatijd?

Ouderrol

13-04-2020

Instellingen en bedrijven kunnen door Corona niet meer op de normale manier functioneren. Dat zaait onzekerheid. We zijn bezorgd over ons inkomen en onze toekomst.

Handen thuis

13-04-2020

Bijna elk radio- of televisieprogramma besteedt er nu aandacht aan: huiselijk geweld.

Babyblues

07-04-2020

Aanstaande ouders dromen in de zwangerschapsperiode van een gezellige kraamtijd. Van een blozende baby in de wieg en van trotse grootouders die hun baby komen bewonderen. Van broers en zussen die met hun kinderen het nieuwe nichtje of neefje welkom willen heten. Maar in deze coronatijd gaat het allemaal anders.