Een nieuwe start

18 september 2023

“We genieten nu onwijs veel van ons gezin. Iets wat we ons een jaar geleden niet konden voorstellen”. (uit een bedankje van ouders na behandeling bij Kinderleven)

Ik zie hen nog binnenkomen voor de eerste sessie. Net ouders geworden van een zoontje, inmiddels acht weken oud en ten einde raad. Hun zoontje slaapt alleen maar korte hazenslaapjes, schrikt bij het minste of geringste weer wakker. Ouders lopen letterlijk op hun tenen. Het kindje huilt veel en intens waarbij het ouders niet lukt hem te troosten.  Na acht weken nauwelijks slaap, zijn ze allemaal oververmoeid. Wat een bijzondere en fijne kraamperiode had moeten zijn, is veranderd in een persoonlijke hel. Moeder kan alleen nog maar huilen, als ik bij de intake vraag wat hen bij mij brengt.

Bij Kinderleven zien we veel ouders en baby’s in een vergelijkbare situatie. En altijd is of zijn er goede redenen waarom deze baby’s zoveel huilen en het hun ouders zo lastig maken om zichzelf een goede ouder te voelen. Wat kun je je kwetsbaar voelen als de spreekwoordelijke roze wolk uitblijft. Soms komen ook gedachtes op dat dit kind er misschien beter niet had kunnen zijn, spijt er ooit aan begonnen te zijn. Ouders schamen zich voor deze gedachtes, voelen zich enorm schuldig. Het is nooit het kind dat ouders niet wensen, maar wel de situatie die is ontstaan.
Een moeilijke zwangerschap of geboorte kan een enorme trigger zijn om niet goed in balans te komen. Want net als ouders kunnen ook baby’s last van trauma’s hebben. Daarom zien wij ouders en hun baby’s ook altijd samen, zowel op onze locatie als ook thuis.

Met al onze ervaring, kennis en liefde voor deze ouders en hun jonge baby’s, weten we dat we ouders en baby’s goed kunnen helpen te verwerken wat er is gebeurd, tot rust te komen en elkaar te leren begrijpen. Het unieke van Kinderleven is de integrale hulp aan ouder én kind.
Mocht je zelf in een dergelijke situatie zitten, schroom dan niet aan te kloppen voor hulp bij je huisarts of jeugdarts. Want samen zitten jullie in een situatie waarin je niet gedijt en waarin je verlangt naar een nieuwe start.

Ervaringen

Van harte aanbevolen!

Ik ben via het consultatiebureau bij Kinderleven terecht gekomen. Samen met mijn zoontje hebben we een aantal hele fijne, leerzame sessies gehad bij Kinderleven. Het heeft me heel veel inzichten gebracht over de opvoeding en wat er in kinderen kan spelen. Vooral dat eerlijkheid zo belangrijk is. We zijn beide heel dankbaar en we staan veel rustiger en stabieler in het leven. Ik wil het alle ouders aanraden! 

Moeder van een kindje van 3 jaar.

Meer vertrouwen in het moederschap

"De hulp bij Kinderleven heeft mij meer vertrouwen gegeven in het moederschap en in de band tussen mij en mijn kind. Dat is voor mij heel waardevol geweest."

Ze voelden mijn nood aan hulp meteen aan

Ik kon vrijwel direct worden geholpen. Zowel met sessie op de praktijk als thuis in het gezin. Het gehoord worden en iemand die eindelijk de hand kon uitreiken voelde al als een enorme opluchting. Zonder te veroordelen of je aan te geven wat je verkeerd doet, maar werken vanuit jezelf. En puur door je andere inzichten te geven. De inzichten die ik heb opgedaan tijdens onze sessies met de hulpverlener neem ik mijn leven lang mee.

Jullie verrichten mooi werk, ik zal het met trots voortzeggen.

Fijn om iemand naast ons te hebben

Onze dochter had moeite met zowel inslapen als doorslapen.Wanneer we haar in bed legden werd ze vaak weer wakker en konden we weer van vooraf aan beginnen. Dit heeft bijna een jaar geduurd. We hebben twee keer hulp gekregen die alleen gebaseerd was op gesprekken, zonder resultaat. Daarom hadden wij onze twijfels toen we terecht kwamen bij Kinderleven. Toch hebben we het een kans gegeven. En dit keer met goed resultaat! Het was fijn om iemand naast ons te hebben die ons ondersteunde echt op het moment zelf. Vaak waren dit (kleine) tips die grote veranderingen hebben gebracht.We hebben de begeleiding zeer prettig ervaren. Onze slaapcoach was erg betrokken, meedenkend en duidelijk. Echt begeleiding op maat!

Voor alle ouders die twijfelen aan een slaapcoach/thuisbehandelaar: geef het een kans en gewoon doen, jullie zullen er zeker baat bij hebben! 

Ouders van een dochtertje van 1,5 jaar

Structuur en rust terug gekregen

Via het premature nazorg bureau in contact gekomen met Kinderleven. Onze tweeling werd na een moeizame zwangerschap met 28 weken geboren. Een onstuimige, ingrijpende en zorgelijke tijd volgde. Kinderleven hielp ons om weer meer structuur en rust terug te krijgen in ons leven als gezin en bood ondersteuning bij het verwerkingsproces na deze moeilijke periode. Professionaliteit, integriteit en vertrouwen staan voorop. Alles wordt goed overlegd en op elkaar afgestemd. Er is aandacht voor het hele gezin. We hebben zowel de sessies bij Kinderleven zelf als de coaching in de thuissituatie als enorm prettig ervaren. 

Ouders van een tweeling. 

Waarom Kinderleven?

Redenen waarom onze cliënten kiezen voor ons:

N

Deskundig en betrouwbaar.

N

Open in contact en zonder oordeel.

N

Direct naar de kern van de problematiek.

N

Snelle verbetering merkbaar.

N

Hele gezin betrokken.

Voor Kind en Ouder

Voor Verwijzers

Voor Professionals

Voor professionals

Aanmelden

Behandelingen

Blog

Opleidingen

Blogs

Webshop