Je voelt je depressief na de geboorte

Sinds de geboorte van je baby ben je niet meer de oude. Je voelt je niet meer jezelf. Je bent moe of juist super alert. Je bent onzeker of bang en zou je willen verstoppen voor de buitenwereld. Je voelt je leeg van binnen. Misschien vind je de baby niet zo leuk als je van tevoren had gedacht en wil je de verzorging eigenlijk liever aan anderen overlaten. Of je denkt dat je beter dood zou kunnen zijn. Misschien ben je bang dat je je baby iets aan zult doen. Dat zijn allemaal tekenen dat je uit balans bent. Je voelt je depressief. Ook vaders kunnen zich depressief en uit balans voelen. En weet je dat ook een baby depressieve gevoelens kan ontwikkelen?

Belangrijk is dat je gaat praten. Wij weten dat praten helpt. Wij weten ook dat het zeker goed komt met jou en je baby. Depressieve gevoelens komen best vaak voor na de geboorte. Uit onderzoek blijkt dat 10% van alle pas bevallen moeders daar last van heeft en zo’n 5% van alle vaders.  Het heeft niets te maken met je leefstijl, stress, of je arm bent of rijk, veel of weinig werkt. Het kan je gewoon overkomen.

Hoe eerder je hulp zoekt, des te beter is het voor jou en je kind.

Je vindt hulp bij Kinderleven door gesprekken met ons.

Weet je dat al jouw gevoelens en gedachtenspinsels er helemaal mogen zijn in onze gesprekken? Deze komen doordat jij je niet in balans voelt. Je mag je baby gerust meenemen, graag zelfs. Doordat je baby dichtbij je is, groeit de band tussen jullie, ook al voel jij je ‘ver weg’. Wij zorgen in de gesprekken namelijk ook voor je baby en zijn of haar welbevinden.

Als het moeilijk is om naar onze locatie te komen, dan komt onze thuisbegeleider bij jou thuis. Samen ontwikkel je zelfvertrouwen voor wat betreft de verzorging van je kind en kom je weer in balans. Wacht niet te lang met de vraag om hulp.

Ervaringen

Net even dat extra steuntje!

"Naar mijn dochter toe kan ik duidelijker communiceren. Onze band is nog hechter geworden. Ook mijzelf heb ik betere leren kennen hierin. Ik (probeer) op de juiste manier te reageren op haar gedrag! Kijken en luisteren! Met de juiste ondersteuning, opdrachten en gesprekken zijn mijn dochter en ik al heel ver gekomen. Dank je wel! Soms heb je net even dat extra steuntje nodig. Ik raad het zeker aan! Nogmaals MERCI!"

Moeder van een kindje van 3 jaar.

Van harte aanbevolen!

"Ik ben via het consultatiebureau bij Kinderleven terecht gekomen. Samen met mijn zoontje hebben we een aantal hele fijne, leerzame sessies gehad bij Kinderleven. Het heeft me heel veel inzichten gebracht over de opvoeding en wat er in kinderen kan spelen. Vooral dat eerlijkheid zo belangrijk is. We zijn beide heel dankbaar en we staan veel rustiger en stabieler in het leven. Ik wil het alle ouders aanraden!"

Moeder van een kindje van 3 jaar.

Waarom Kinderleven?

Wat zeggen onze cliënten over ons:

N

Mijn zoontje vroeg iedere dag wanneer gaan we weer naar Kinderleven.

N

Snel opgestart en snel resultaat geboekt.

N

Perfect, ze namen de volledige tijd voor ons.

N

Door de hulpverlener is de band tussen vader en kind heel erg gegroeid en wij als gezin ook.

N

Super aardige en lieve hulpverleners, alleen maar lof.

N

Positief is de flexibiliteit en overleg over de afspraken.

Voor Kind en Ouder

Voor Verwijzers

Voor Professionals

Voor professionals

Aanmelden

Behandelingen

Blog

Opleidingen

Blogs

Webshop